Framme

Jag sitter nu och tar igen mig efter resan från Lloret till Barcelona. Det är ungefär 33 grader och kvavt som in i helvete, men det är inte direkt soligt. Jag får väl vänja mig att känna mig som em marathonlöpare 24/7 kanske. Inte för att det gör något, hellre 33 grader än 3 som det är hemma i Sverige.

Men jag är riktigt glad över rummet jag har fått! Stort är det och Paquita verkar vara en riktigt rolig tanta. Vi pratar spanska, eller ja, hon pratar och jag ser glad ut och säger bueno med jämna mellanrum. Nu har hon också visat mig lägenheten vilken är riktigt bra. Köket är lite litet och så men det funkar.

Det enda som stör mig är att internetuppkoppling finns men den är dyr som in i tusan. 50 € i månaden, men jag tror att jag får leva med det. Jag har inget annat att göra liksom. Utan internet så försmäktar jag i denna stad och om man ändå har tatt med sig sin egna dator så kan man lika gärna använda den.

Jag har inte heller ätit mat än, och eftersom att Spanien är ett katolskt land så har affärerna stängt på söndagar, detta betyder att min söndagsmiddag idag blir inget annat än Mc Donalds. Jag tror hon sa något om att det fanns en pakistansk affär i närheten som hade lite varor, bröd och mjölk och så, får väl handla det nödvändigaste och åka och handla imorgon.

Livet är bra underbart, nu ska jag ta och packa upp mina saker och göra mig lite hemmastadd, jag ska ju trots allt bo här ett bra tag




I lloret!




i barcelona, och mitt rum

buenas noches

Nu sitter jag på mitt Hotellrum på Copacabana i Lloret de Mar, en timmes resväg ifrån mitt slutgiltiga mål; Barcelona. Klockan är kvart i ett och det är en fuktig värme som slog mig när jag gick in på rummet. Det är varmt, men skönt och jag är nöjd och jädrigt spänd på att det faktiskt är på riktigt nu.

Resan gick förövrigt mycket bra. Trots Ryaniars nästintill epileptiskt framkallande färger klarade jag mig med en smärre huvudvärk. Fast jag är ju så flygrädd så det är inte sant, jag tror att jag emellanåt hyperventilerade om jag ska vara ärlig. Det går fort, mycket fort att ta sig till Spanien, så jag klagar inte alls. Och med bilen till Lloret så gick det fortare än beräknat.

Varför är jag i Lloret då kan undras? Jo, det är så att jag inte får mitt rum förrän imorgon och jag kom ner idag och behövde då någonstans att vara. Så det blev att jag fick spendera en natt här och ta bussen då imorgon till Barcelona. Men då, det finns varken Internetanslutning eller en fungerande mobiloperatör för mig just nu. Jag är utan Internet och telefon och det är i och för sig ganska skönt. Nu kan jag distansera mig från mitt forna hemland lite till…

Kanske jag snart börjar skriva på spanska. Vem vet? Nu ska jag ta och sova, ska vara ute ur rummet vid 10 och sedan har jag tänkt spendera någon timme i Lloret, innan jag drar till Barcelona. Eller nej, jag skiter nog i det, drar direkt och får en hel ledig dag i la capital de Cataluña. Och blir Barcelonabo på riktigt. Adios Amigos! Ciao

Äntligen!!!!

Nu har jag ett rum i Barcelona! Från och med den 31a september till den 20e december, så gott om tid att lösa problemet med en egen lägenhet. Det känns fantastiskt just nu! Riktigt riktigt bra och jag är lycklig. Ler hela tiden. Och det av många anledningar men mest för att allt bara har ordnat sig.

så kolla in → http://www.qdq.com/contenidos/calfoto/index.aspx?lang=es&donde=BARCELONA och skriv in "la granja" så ser ni vart jag bor :-) och skicka gärna ett kort!

Magnus Heimdahl
C/o Paquita Garcia
La Granja, 1, 3°2a
08024 Barcelona
ESPAÑA

postgironummer

Idag försvann dryga 36 000 från mitt konto
allt är nu betalat och fixat.

Nu är det bara att vänta tills jag får lägenheten och sedan är det bara att sätta sig på flyget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0