första advent

advent, det betyder ankomst. och mycket riktigt här sitter jag och väntar på min egna ankomst. Jag har en sådan hemlängtan att det inte är sant. Och den kom så plötsligt. Jag tog min kaffekopp och var påväg tillbaka till pluggandet. Så tog jag en klunk och fick tanken att en pepparkaka skulle vara gott till detta. Och där, i den stunden kom den. Den största hemlängtan jag har haft sen jag har varit här. Den nästintill förlamade mig och tanken på att det är 2 veckor och 6 dagar kvar innan jag är hemma var olidlig. Det känndes långt och meningslöst. Jag kunde inte förstå var den kom ifrån. För jag trivs här, det gör jag och jag skulle aldrig byta bort det jag har fått här nere mot något i världen. Men då, då ville jag vara vara hemma, plugga på universitetet och leva det livet jag hade tänkt från början.  "Idag hade säkert iggispiggisföreningen adventsfika" så tänkte jag och ja, jag saknar dem också. Det kan ni hälsa om ni ser dem.

Det är konstigt det där måste jag säga... Och nu har jag stora förväntingar på min semester i Sverige, bara så ni vet!

Hur som helst, så är det då advent idag. Och imorgon är det första december. Japp julkalendrar och vintertid. Och i mitt rum är det verkligen vinter. Vinden ligger direkt på rummet och idag har det vart kallt. Jag sitter här med tjocka tröjor och filtar och skakar ändå. Inte ens den fjärde koppen kaffe kunde göra något åt det. Men paquita satte på elementet så nu börjar det bli lite varmare.

Jag borde inte ens sitta här, jag borde hitta mitt NIEnummer och Socialidad tjofs för imorgon. Eftersom att de vill att jag ska vara där vi 10:00 imorgon så måste jag skippa skolan, men hade tänkt att jag går dit iaf och pratar med Gema. Jag hoppas hon förstår liksom. Och det ska bli trevligt att tjäna pengar igen. Jag behöver detta kan jag väl säga. Dessutom så om det går bra har jag pengar att lägga undan till körkort och hund när jag flyttar hem.

Nu har jag suttit med läxan i 3 timmar och jag känner att det jag fått fram är den konstruktivitet som jag hade idag. Därför så säger jag godnatt till er där hemma.

*
[] [] [] []


*Tack elise för att få min latin och bibelkunskap på rätt köl igen

det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke

 
 


I tisdags var jag och Lowe på Grand Teatre de Liceu och såg Mozarts opera Le Nozze di Figaro. Förväntningarna var ganska så höga. jag har bara vart på Opera en gång innan och då var det McBeth på Göteborgsoperan. Den kankse var lite för tung för min smak och förväntade mig att Figaro skulle bli likadan. Men nej! Fy bubblan vad bra den var. Komisk och full av samhällssatir. Vi satt lite högt upp, på fjärde våningen och lite i hörnet. Men man såg ganska bra ändå och man är ju där för att lyssna!

 

Moderatmagnus :-)


Jag fick ju jobb i onsdags också. Det var dags att svälja sin stolthet för att tjäna pengar så jag börjar jobba på transcom på måndag och ska sälja via telefon för Eon. Det känndes helt okej och dessutom så träffade jag på Yar som jobbade på multipartner innan och hon föräskrade att detta var bättre. Så jag ger det en chans. En månad iaf.

Ser ni vad det står?


ljus framtid

Okej, det är inte så farligt faktist. Jag har beställt ett nytt bankomatkort så det kommer väl nästa vecka och det går att klara sig med en budget. Att spendera en kväll hemma, ja det gjorde inte mig något. De andra pratade om Razzmatazz och jag älskar det stället men det kostar liksom 15 € att ens komma in och det är aningens för dyrt för lilla mig. I alla fall denna helgen. Men på tisdag får jag lite pengar, tack mamms :-)

Idag lyckades jag förstöra en stekpanna när jag gjorde pannkakor. (hur man nu kan göra det) Hur som helst, Paquita är Paquita och det är tre veckor kvar idag innan jag säger hejdå och flyttar ut. Tiden har då allt gått fort och det är bra och läskigt på samma gång. Nu till veckan har jag prov och så slutar Maria och Anna och åker hem. Seperationsångesten över att alla bara snart åker känns hopplös och samtidigt är jag förväntansfull över vilka nya bekantskaper man råkar på i januari där. Vem vet om det inte är så att jag sitter på flyget tillbaka till spanien tillsammans med mina nya kurskamrater. Så var det ju när jag åkte hit. Jag satt brevid Lisa och Ida, utan att ens veta om det.

imorgon är det första advent och jag tänkte då att passa på att lägga upp bilder från veckan. Operan i tisdags exempelvis. Sedan börjar jag jobba på måndag och vi får se hur det går. 3 veckor kvar av hårt slit, sedan så kommer jag hem under en vecka. Andas svensk tradition och umgås med de närmaste. Ni ska veta hur mycket jag älskar er.

DESSUTOM



För att göra livet lite mer förjävligt så har kylskåpet gått sönder!

Tack gud!



spärr


for fuck sake!
Hur dum kan man vara egentligen. Ja det är ju inte av slump jag kallades Doris. Är det inte i ett nötskal att man lyckats glömma bort sin kod till sitt svenska bankomatkod och att den inte hittades någonståns i hjärnkontoret. Och på det spanska finns nu 7 €. Jag har dock 10 € ute och "storhandlade" igår. Men tills den dagen då mitt nya kort kommer och med den nya koden blir inpräntad i mitt huvud så får jag hitta på andra lösningar. Typ som att inte äta...

Nej, jag ska till la caixa imorgon och kolla om det går att flytta över pengar från ett konto till ett annat. Vilket jag hoppas går. Om inte, ja, då får jag banta. Det behöver jag väl egentligen.

ps jag börjar jobba på måndag!

Nozze di Figaro





Finkultursmössan är på. Nu är det snart dags att bege sig till Teatre Liceu och gå på opera. Barcelona är känt för bra artister och Teatre Liceu är kataloniens nationalteater. Så det bådar gott för kvällen. Figaros Bröllop står på kalendariet och då jag varken vet vad den handlar om helt eller kan italienska så ja, får vi se vad jag tycker när jag kommer hem.

livets ekvation?

lunch+plugg+gott sällskap x solsken och barcelona = en jävligt bra måndag


fika och plugg på caféet brevid skolan

pricken över i

ikväll är det popcorn, en bra film och vetskapen att jag har gjort läxan som gör det!

domingo en el paradisio

Jag mår förvånandsvärt bra idag måste jag säga. Och igår var en mycket trevlig kväll. Vi möttes upp för att gå till en "ny" bar som var som en skog och den var riktigt mysig. Kansle lite för puttinuttig för stora grupper men genuin var den och det var ju det som räknades liksom. vem orkar sitta på Ryans hela tiden där det alltid är samma sak? Sen drog vi självklart till Trece och fan vad jag tycker om den baren alltså. Och det var trevligt igår, och trevligare blev det när jag dansade (*host*) salsa med en tjej från argentina. Dessutom gör Kleyton de bästaste mojitos och bara det är värt att trängas på en liten yta med alldeles för mycket folk.  Efter Sorrento drog vi till mcdonalds och fick dra ett streck för kvällen. Ingen orkade dra ut och dansa och det var skönt att ta det lite lugnare. Runt fyra damp jag ner i min säng och jag har inte lämnat den sen dess.

Okej, jag har faktiskt vart uppe idag, det har jag. Och jag ska alldeles strax laga lite mat. Vad det blir för något vet jag inte än men något gott får det bli i vilket fall. Fast det brukar det bli när jag lagar mat. Det känns kul att jag kan börjar lära mig och att det inte bara är pasta och champinjonsås utan att det finns lite andra rätter som jag behärskar med. Jag ska också plugga snart. Vi ska börja med  subjuntib-dåtid imorgon och det ser ytterst komplicerat ut. Dessutom är det prov på torsdag och ja, det kan jag ärligt säga att jag har panik inför.

Men det är söndag idag. Jag har längtat efter denhär söndagen i en vecka nu. Och idag kom den! Det nya nummret av fläkten såg jag var ute på nätet nu.  Bra ledare av Josefin. Åh jag saknar verkligen henne och hela styrelsen vissa stunder och den där ledaren fick mig att sakna rörelsen ordentligt.

God natt sov gott
imorgon skiner solen!

saBADo

I'm bad.. I'm bad och så dansar jag omkring på golvet samtidigt som jag plockar undan lite. Michael Jackson funkar ganska ordentligt när man ska på lite prtyhumör. Lördag, och jag är påväg att möta maria och anna på Lesseps. Tillsammans ska vi med det svenska ghettot till någon ny bar och Lowe möts upp senare.Annars så är livet bara bra här i Barcelona. Stickningen lades åtsidan idag för att riktigt njuta av livet lite mer
Ha en bra lördag!

mojitomagnus!

Helg! Finns det något bättre ord egentligen? Nej jag tror inte det. Helg betyder att man är ledig. Det tycker jag är bra och jag är otroligt nöjd över att få spendera ytterligare en helg i Barcelona. Ikväll blir det bio och sen några mojitos på trece om jag får som jag vill! Tänk, vad hade jag gjort om jag hade vart hemma i sverige nu? Skitsamma, det hade säkerligen vart tråkigt ändå.

Annars så har det inte hänt så mycket. Jag var faktiskt uppe i Parque Güell igår och då ringde mamma. Min mamms, åh vad livet är tråkigt utan våra bingostunder egentligen. Det var trevligt när hon var här måste jag säga, även om det regnade som tusan.

Ni ser, ett fattigt inlägg idag, men jag skriver mer sen. Dags att andas lite puls igen.

du får inte ha mig som en dröm
när jag vill vara din verklighet

sunshine in the rain

Vilket väder vi har! Jag är så toppenglad att det inte är sant. Kan knappt förstå att det inte har regnat på flera veckor. Blå himmel, om än lite kallt, så är det just det enda man behöver för att få ett leende på läpparna. Ska ta min stickning och läxböcker och bege mig till parque Güell om några minuter.

Okej, Sverige-Nederländerna igår sög rätt regält och än en gng så får man bekräftat att Sverige inte kan spela fotboll på landslagsnivå. Kul att ha en massa bra spelare men som inte fungerar tillsammans. Var är strategin liksom? Igår var vi på Amsterdam, en bar nära paseo de gracia för att kolla matchen och ja, lite besvikna blev vi allt, men inte var det glada humöret borta för det, nejnej vi gick vidare till Nevermind, en bar i Barrio gottic och jag kom hem vid halv tre. Så en rätt lugn kväll igår. Vi får se hur resten av veckan blir, men jag har räknat med att gå ut en kväll till åtminståne. Det förtjänar jag nämligen.

Och en sak till: det är idag exakt en månad kvar innan jag är påväg hem på besök. Jag är hemma i två veckor och det ska bli riktigt trevligt. Men det känns så konstigt att nästan alla inte kommer tillbaka. Separationsångest? Jajamen!

Can you feel the raindrops in the desert
have you seen the sunrise in the dark
do you feel my love when i'm not present
standing by your side while miles apart

look into the lovelight

Snabb uppdatering om min stickning: skitbra^^ Kanske en stor pensis men det gör inget, det är roligt. Jag har skoj och det är otroligt avslappnande. Skönt att gå ut på promenad förut, och trotsdet aningen kyliga vädret (sådär 13+) så var det varmt och trevligt.

Men jag saknar svensk fika. Tur att det bara är en månad (kan ni fatta att det liksom är 3 månader sen jag kom hit)  tills man kan sitta i en soffa och dricka kaffe med påtår och en krämbulle eller lussekatt tillsammans med världens mest underbaraste människor? Åh jag längtar som tusan, samtidigt som det är fantastiskt här...

Aja, ska fortsätta se the shining, sen ska jag sova lite så jag är pigg och fräsh imorgon.
Då är det onsdag!

Det är över nu...

Japp, nu är jag och pakkis lite bättre kompisar än innan. Skönt måste jag säga. Och idag så gör jag flygande jakob och så ska jag plugga lite innan klockan blir fem och jag drar mig iväg för att handla lite grejer. idag ska jag nämligen lära mig att sticka. Det är ett miniprojekt som jag hoppas på.

Vi får se hur processen går sen... nu dags att kolla riset



me parece bien...

me parece bien que los estudíantes pueden estudiar en otros países. Es maravilloso que el góbierno de suecía pagen para vosotros. Så var läxan gjord! Subjuntiv är inte min grej direkt, men jag hänger in och försöker så gott jag kan. Bara det går framåt så är jag nöjd. Det behöver inte gå superduperfort för att jag ska känna mig tillfredställd.

En sjukt skön dag idag och jag ska ha lite barhäng senare ikväll, eller så blir det nasty mondays på apollo, inte riktigt bestämt mig än. Väntar på att klockan ska bli fem och jag kan gå och handla. Jag förtjänar något gott idag för jag har faktiskt städat lite. Paquita med sin städmani kom in och ville prata med mig. Hon tyckte inte att det var okej, och att jag behövde städa lite så att hon kunde städa. Visst sa jag och nu sitter jag här och det är någorlunda fint.

Magnus Heimdahl
C/o Paquita Garcia
La Granja, 1, 3°2a
08024 Barcelona
ESPAÑA

Här mamma har du adressen också.

Dags att ta tag i läxorna lite till. Puss och kram mina vänner

what more to say?

Jag har nu legat och vridit mig i sängen i ungefär en timma. försökt alla möjliga ställningar men jag är klarvaken. Kan verkligen inte hitta sinnesro. Varför vet jag inte och ligger och funderar på vad det jag är som jag behöver fundera på... få ur mig så jag kan hitta sinnesro. Men nada. Skitsamma, datorn fick sättas på och så kan jag slösa några minuter med att skriva ett blogginlägg. Skitsamma om ingen läser, ska bli kul att kolla igenom allt sen när man har distanserat sig lite, när man är äldre och bra mycket visare. Då kan man komma hit och kolla på vad man egentligen gjorde i sin vilda ungdom.

Vild och vild föresten, ja idag begav jag mig faktiskt ut på ett litet äventyr upp till Mont Juic. Jag gick en bra bit och förstod inte var jag var, men plötsligt kom jag till Olympiska stadion och kände att jag kunde promenera där lite. Sagt och gjort. Jag hade väldigt tur med vädret också. Solsken och varmt och dum som jag var glömde jag solglasögonen hemma, men jag fick iaf chans att ta av mig både jackan och den stickade tröjan när jag satt där i någon park och läste en stund.

Sedan så är det att helgen är slut. En ny vecka, nya tag och vi glömmer det som varit. Maria tyckte att vi skulle dra till Tibidabo någon dag i veckan och jag kan inte annat än att hålla med. Utflykt står på schemat för denna veckan och jag kan lova mer än ett äventyr.

Finns det något mer att säga
ja just det, ett stort grattis till anna stålhandske som blir 19 idag
många grattiskramar från Barca!

Och jag är fortfarande inte trött

till paquita

Det är inget fel med att bestämma sig, oavsett väderlek, att stanna inomhus och se film en lördag. Det är något som jag faktiskt ser som en lyx. Något som jag vill göra. Att jag kankse klagar ibland över att det regnar, ja då är det för att jag inte tycker om regn.

 Men jag gör som jag vill. Du kanske inte förstår eller tycker om att jag kan ibland föredra en slappdag i min morgonrock och andra dagar festa dygnet runt. Jag kan vara antingen eller och jag tänker inte ändra på det. Idag ville jag inte gå ut och jag bestämde mig för att ladda ner en film, äta god mat och dega i sängen. Jag tänker fortsätta göra det ikväll. Imorgon kanske jag bestämmer mig för att göra något annat roligt. Då gör jag det då. Inte idag. 

Men paquita du är minsann en konstig tant och just nu är jag rätt trött på dig. Estoy hasco contigo. Detta eftersom att jag tycker att du lägger dig i alldeles för mycket. Jag är van med att vara individuell och göra saker som jag själv vill. Inte vad andra säger åt mig att göra. Och när du kommer och ifrågasätter mig så tränger du in mig. I denna stund så hör jag dig kommentera andras mat. Det vill säga att den är mycket bra eftersom att dem inte använder grädde. Men jag tycker om grädde och du är inte den som ska äta min mat. Det är jag. Om du inte gillar det så skyll dig själv.

Jag är på mitt rum, det rum jag har betalat pengar för. Vad jag gör på mitt rum eller utanför mitt rum har inte med dig att göra. Om jag är på rummet en hel dag eller inte det har inte du med att göra, så snälla, låt mitt liv vara som det är och låt mig vara den jag är. Och idag är jag en kille som bestämde sig att slappa i sin morgonrock en hel ledig lördag.

Callate porfavor!

vad sägs som en uppdatering?

Jo, jag har inte skrivit sedan i tisdags, varför kan man undra? Händer det ingenting i Barcelona och nej, faktiskt inte. Jag har inte gjort något särskilt och bara älta gammalt groll, nej det är jag inte sugen på.

Okej, i tisdags gick jag faktiskt ut och klubbade lite, kom hem sådär halv sex och gick till skolan i tid dagen efter. Det kräver en eloge för fybubblan vad jag var trött. Sedan så igår så tänkte jag gå ut på någon bar tillsammans med Lowe, men av kommunikationsproblem så blev inte kvällen som det hade tänkt utan vi gick ett tag på ramblan, till en överfull trece och sedan hem igen. Och här sitter jag nu, och solen lyser på den blåaste av himmlar och jag vet inte vad som ska hända. Ikväll blir det med största sannorlikhet att man festar loss, men innan dess? Jag hade nog tänkt att kanske man ska bege sig till mont juic men det är nog lite sent för det. Då är parque Güell närmare men jag vet inte. Ska laga mat sedan också. Skön lördag det där.

Nej men ärligt, what to say. Jag är glad att jag är här nere i vilket fall, av flera anledningar som jag inte tänker ta upp här. Men jag är nöjd att jag slipper skiten där hemma, allt från jobbsökande, renoveringar, regn och snöslusk till samma förväntningar och vanor. Jag är smått glad att det finns andra människor än dem man alltid annars har umgåtts med, inte för att jag inte vill umgås med er och saknar er också, utan det är bara det att man faktiskt kan vidga sina vyer lite.

Jag skriver imorgon om denna dagens stundande äventyr.
Puss

och det blev tisdag i paradiset

Snart dags att sova i min dubbelsäng som Paquita bäddar rent varje månda. Jag är ganska trött och faktiskt ordentligt nöjd efter en sån här bra dag. Inget ovanligt har direkt hänt men jag lägger mig fortfarande med ett leende på läpparna. Varför vet jag inte men kanske kan det bero på att det även idag har vart över 20 grader?

Eller så beror det på att jag har haft en dag att bara rå om mig själv. Fanny och Alexander kollade jag på och det är en riktigt bra film. Kanske inte en första dejten film, men fortfarande bra. Dessutom så hann jag med en tur upp till Parque Güell och jag tycker om den parken. Där uppe så är Barcelona något annat och man är liksom ensam, fast man inte är det ändå. Där känns det verkligen att man är i en annan del av världen. Det är inte lilla vargön man blickar ner på utan det är en pulserande storstad, med ett oändligt liv. Jag myser verkligen när jag är där uppe.

Jag åt för första gången i mitt liv en Ben&Jerrys Ice cream. Dyr glass, men här kostar liksom all paketglass mycket och varför inte kosta på sig tänkte jag. Cookie dough var otroligt god och jag lyckades äta upp hela burken på kanske fem minuter. God var den, men hedanefter ska den bara inhandlas vid mycket speciella tillfällen.

Jag hann också hamna i en argumentation med la dueña de mi piso - the one and only -Paquita. Hon är för det mesta ganska underbar men idag var på gnällhumör idag och det märktes som fan. Exempelvis så har jag fått höra att
  • Killar kan inte städa efter sig (vilket är delvis sant imitt fall)
  • Killar vill inte städa efter sig. 
  • Jag köper inte mat i rätt affärer
  • Jag lagar inte mat på rätt sätt, har paprika i min köttgryta
  • Jag kommer inte hjälpa till när hon opererat handen
  • Jag går ut för lite
  • Jag laddar inte ner spanska filmer
    OCH
  • Jag har inte lagt min morgonrock i tvätten.
Kan tilläggas att jag inte har använt min morgonrock kanske max 12 timmar sedan mamma kom ner. Men andas Magnus, hon är inte alltid på det här humöret. Men jag hade svårt att svälja min ilska och jag tror hon märkte det för när jag sa entiendo kanske lite för snabbt och avhugget så smet hon iväg på sitt rum, som den lilla vessla hon är och har inte pratat med mig sen dess.

Tillbaka till sängen, puss och kram

ps; Stefan, du får hälsa tillbaka till Fläktenommitén!

Måndag i paradiset

Idag har det vart 20 grader och solsken i Barca.
Jag är glad. Och jag gör dig avundsjuk.
Det räcker med det idag.

Eller jag längtar tills jag kommer hem, för det kommer göra mitt paradis perfekt!
och ni bara måste pröva chocolate suizo. Det är himmelriket i en kopp



Jag också skulle man tycka
kunde väl finna en bro
som leder, om inte till lycka
så bara till vardagsro

Nils Ferlin

en helg, en tanke

Helgen har gått och jag ska alldeles strax ta mig ut och rensa tankarna lite till. Jag var i Tarragona igår och några väl valda bilder syns nedanför. Jag, Lowe och Christina hade det väldigt trevligt och det känns skönt att hitta på lite saker ibland. Men idag är det söndag och farsdag, så grattis farsan.

Jag har lite många tankar i huvudet just nu, funderingar och jag blir bara arg på migsjälv ibland. Så förbannad att det är pinsamt. Jag har precis allt jag kan önska mig precis under min näsa och ändå så kan jag inte släppa saker i Sverige. Saker som inte har med mig att göra längre. Men jag kan inte göra något åt hur jag känner, tänker och funderar. Jag får leva med det kanske.

Dags för promenad!
Puss





el dia de mi padre

En tanke går till farsan idag

so close

Ligger i sängen för att snart bege mig ut och festa bort den här torsdagsnatten. Jag vill ut och dansa, skratta och bara leva livet inatt. Och då är det skönt att det just är det man kan göra. Men nu så tittar jag på filmen Enchanted och myser lite. Det är en ganska bra film faktiskt. Småmysig. Synd bara att man måste se den själv

i feel alive

Man glömmer av vad som är det absoluta bästa med den här staden ibland. Och med spanien över huvudtaget! Jag gick på paseo de Gracia förut och bara förundrades över hur bra jag mådde. Jag kände mig ordentligt hemma. Som om jag passade in och hittat rätt. Det var riktigt skönt måste jag säga och kanske första gången jag hade den där varma känslan i magen under den tiden jag har vart här nere. Jag bryr mig inte ens om hundbajset och cigarettfimparna, det finns så mycket mer att tycka om så det gör inte så mycket. Jag är nöjd ändå.

Visst känns det lite surt att inte få vara i Sverige när den första snön har lagt sig, åka pulka och frysa arslet av sig när man ska någonstans för att sedan värma sig med en kopp choklad. Och såklart att inte kunna vara nära alla underbara människor som jag faktiskt har haft runt omkring mig. Men jag vet att det finns kvar och att uppleva det här är bra det med.

Dessutom: idag så lämnade jag in mitt CV till lite olika platser. Håll tummarna nu!

hemkommen

jag är nyss hemkommen från en trevlig valvaka i studentresidenset också kallat det svenska getthot. Vi följde hela valvakan med spänning och det var riktig glädje klockan 5 på morgonen när det stod klart att obama blir nästa president i USA. Ur en politisk synvinkel är detta en sjukt stor triumf för såväl USA som för världen i sig. jag som student och ungdom och snart också arbetslös står inför skithöga hinder i en oändlig lågkonjunktur, finanskris och arbetsbrist. USA är det land som vi stöttar oss på och nu finns det faktiskt en räddning. Och såväl för mig och alla andra.

Nu blir det att gå till skolan då. En kopp kaffe sen löser sig allt!
Puss och kram och du vet att jag saknar dig också!

moments of history

Ikväll ska jag till det svenska ghettot. Kaffebryggaren är med och likaså lite godis och en filt. Valvaka för det amerikanska valet och jag vet att det kanske är lite väl pretto att behöva kolla på en valvaka från ett land som jag inte ens befinner mig i. Men detta valet kommer gå till historien och påverkar mig och dig och varenda jävel i världen och jag känner att det är såpass historisk och vitig händelse att jag vill kunna berätta att jag såg hela valvakan.

Men något annat som har hänt? Inte idag. Eller, jag fick ett vykort av Mirsa :-)
Nu ska jag skicka ett tillbaka.

En tripp på chokladmuseumet



   


Jag hittade igår en liten del av himmelriket och jag funderade seriöst på att byta mina karriärtankar. Chokladmuseumet i barcelona är gratis första måndagen i månaden och som biljett får man en chokladkaka. Så jag tänker hänga där lite oftare jag. Coolt vad man kan göra med choklad måste jag säga. Och blir ni lite läskade så kan ni alltid komma ner till Barcelona

           
           

Mina "mammor"


dia de todos los santos

Det har vart halloween, alla helgons dag och i Sverige, höstlov. Här i barcelona har det regnat. Och man blir rätt lack efter att det regnat i flera dagar. Men det har hänt ganska mycket ändå. Mamma har vart här och vi har haft det riktigt trevligt. när jag hittar man kamera ska jag lägga upp bilderna här.

En sak till, jag börjar bli en jävel på att laga mat. Grytor, såser, omelletter, you name it jag kan laga mat som man faktiskt kan äta och det gör mig riktigt glad.

Nu är det i vilket fall den andra november och det är dags att börja tänka på vad som händer inom den närmsta framtiden.
  1. Kolla med skolan om man kan ta lite längre ledighet
  2. Måste hitta ett nytt rum, eller pruta ner mitt nuvarande
  3. Städa lite
  4. Skaffa flygbiljett hem tillbaka till Spanien
  5. Börja plugga så mycket mer
  6. Skaffa kurslitteratur till min distanskurs
Lite sådär organiserat måste jag få vara åtminståne.

By the way: Jag klarade "tentan". Nivå fyra på måndag.

RSS 2.0