kattabstinens?

Idag sa jag upp mig från Multipartner, det betyder att jag slipper att må dåligt varje eftermiddag. Så farligt kanske det inte var men det var inte så roligt som jag ahde hoppats på och min allergi brast ut ändå. Jag kunde inte gå tillbaka liksom. Men kommer sakna folket, absolut. Men men Barcelona är stort och jag träffar dem säkerligen ute på ramblan nattetid någon gång. och det med jobbet då? Jo det hittar jag snart ett annat. I värsta fall så kommer jag att vara tvungen att dela ut flyers, men bara i värsta fall.

Men när jag gick hem så är det så att det finns en veterinär på hörnet på mitt hus och idag fanns en del lappar om katter som ville adopteras och jag fick ett ritkigt sug på att skaffa mig en katt. Jag saknar min amanda, ritkigt mycket. Och bara veta att det skulle finnas en gosig varm pälsboll som väntade på min säng skulle göra mig riktigt lycklig.

Jag vet det låter rätt lamt och lite löjligt. Men jag har haft katt hela mitt liv och helt plötsligt så har jag inte det, och det är synd. Så när det finns möjlighet att faktiskt få adoptera en katt så kanske man ska ta den? Borde lobba på Paquita lite så hon tillåter mig att ha en katt här hemma. Okej, kanske inte så troligt egentligen men man kan väl försöka. Dessutom så är hon ju rätt ensam så hon kanske vill ha något att ockupera sig med på dagarna hon med?

Idag på lektionen så diskuterade vi lite om alergier, varför vet jag inte, men det gjorde vi och jag vet vad antihistaminer heter på spanska: los antihistaminos de piel. Mina röda märken har kommit tillbaka och jag tror jag behöver knapra lite piller igen... eller i alla fall försöka. Vi får se vad som händer när det börjar bli kallt om mina händer svullnar upp som de gjorde i våras.

Något annat ni behöver veta? Nej jag tror inte det... inte just nu i vilket fall.  Okej en sak till som har hänt idag. Paquita bjöd mig på mat. Så nu kan man väl säga att hon är informellt en ny mamma, som tvättar mina kläder, bäddar min säng och nu också ger mig mat. Det här med att vara vuxen, ja du det försvann... Men maten hon bjöd på var lita annorlunda. Inte någon trerätters eller så men, det var gott och ja, annorlunda. Pan con tomate y azeite, croquettes och sedan salad de russia. Okej, och jag slapp laga mat själv... men jag tror att jag fortsätter att laga min egna mar

Den döda fisken följer strömmen
Den som lever simmar i motsatt riktning

en ny vecka

det betyder nya tag och det betyder också lite nya prioriteringar och händelser. För det första så ska jag fira imorgon tisdag att jag har vart i Barcelona en månad! Det ska firas ganska ordentligt, det vill säga, på jobbet med att ringa i telefon till otroligt dryga människor. Nej tack, dags att försöka hitta något roligare att fira med. Kanske du har några förslag?

Sedan har jag mitt första prov på torsdag, och det är på hela boken så dags att börja plugga. PLUGGA magnus, PLUGGA! Jag och diciplin har liksom aldrig gått så bra överens så vi får se hur det blir fram tills torsdag då, men lite ska jag allt hinna med, det är jag säker på. Dessutom känns det som att jag kommer klara provet helt okej.

Men jag måste bara berätta, idag på lektionen så gick vi lite igenom när mna använder usted och tu i imperativ, och kom in på vad man säger till el camarero/kyparen när man ska beställa notan. Och smarta Magnus kläcke ur sig Entra me. för att säga såhär, det är inte korrekt och det betyder inte kom hit. Det betyder något helt annat! Men lite kul var det allt, förvisso är det rätt sjukt. Vår klass består av 6 svenskar och en kines, varav kinesen inte var där idag... har vi svenskar för mycket fritid?

Sedan så är det snart första oktober och min vegetariska månad är slut. Dock kommer jag inte helt sluta med att äta vegetariskt men jag vill verkligen ha köttbullar nu, det är något som jag har saknat.

En annan sak: Morsan kommer ner till Barcelona i oktober, vecka 44 närmare bestämt. Och det är fler som kommer ner i oktober som man ska försöka att träffa, iaf enligt mitt tycke. Kul ska det bli i vilket fall. Och jag längtar efter min mamma,lite grann i vilket fall. Dels så ska hon ta med sig en massa höstkläder och dessutom lite godis. Dessutom så kommer vi ha väldans trevligt, visa henne stan och de bästa platserna. Vilka är det förresten?

Men måndag, det betyder nya tag och det är med ett öppet sinne jag välkommnar er till en ny och underbar vecka med magnus, killen som ska leva livet i Barcelona!

ps, hur många har egentligen börjat att skriva ett brev till lilla mig? Precis, hur svårt ska det vara?!

Saker händer

Det är bara det att jag inte har tid att skriva så mycket. men helgen har varit bra och jag har vart i Figueres! Dalí museum stod på agendan och sedan en tripp till Costa Brava.

Jag försov mig som vanligt men hann precis med tunnelbanan och bussen och kom på bussen innan den skulle åka iväg. Dalí var ett geni, så enkelt är det. Jag var där när jag var liten men då fattade jag inte så mycket av det hela, men ja du, han hade bra koll killen. Fanns vissa tavlor och skulpturer som man bara stod och gapade vid, för när man väl hade förstått tavlan så var den så genialisk att det nästan var skrattretande. Museet i Figueres är defenetivt värt ett besök.

Sedan så hängde man en stund på Costa Brava och man fick sig en skön avkopplande stund i en by mitt ute i ingenstans. Men trevligt och otroligt fint var det. Varmt i vattnet dessutom. Jag har bestämt mig lite sådär halvsmått att skaffa mig ett litet rum där. I en b med ungefr fyra hus så kommer jag få aningens krupp men det får jag leva med, för där, där ska jag bo.

Jag hade ju litet hemlängtan där ett tag, men den har försvunnit nu. Nu går det uppåt igen. Och jag ska snart sluta jobbet och snart hitta på något annat. Jag har impulsanmält mig till lite distanskurser till våren, enbart för att ha något att göra och inte känna att jag bara sitter och rullar tummarna. Att få fullt studiestöd för tre timmar om dagen, ja det kanske inte är det bästa om man ska titta framåt, då kan jag kombinera lite tycker jag. Dessutom så är en kurs hit och dit, på halvfart och distans ingenting, det ger mig iaf något och dessutom om jag missar den så har jag ju inte förlorat något på det.

Idag så var vi på stranden och pluggade/solade. Det var riktigt skönt, men jag känner av att jag inte dricker som jag ska. Och Paquita var glad idag och gjorde mig glad. Hon sa faktiskt tillochmed att hon tyckte om mig. Me te quiero sa hon, och då blev jag glad, vi har ju inte direkt kommit överens liksom, men nu börjar det bli bättre.

En sak till innan jag ska se på Doobidoo: Skriv brev och skicka vykort.
Jag kommer skriva tillbaka. Och jag behöver något att sätta upp på väggen.


Ibland kommer den bara

Den där jävla hemlängtan. Och den kommer på så konstiga stunder och vid helt fel tillfällen. Jag har vart borta i tre veckor, snart fyra och då är det inte meningen att man ska börja känna sig såhär. Som om man vorde världens ensammaste människa. Men det gör jag, inte hela tiden, men ibland. och då är det inte roligt.

Missförstå mig inte nu, jag älskar livet här nere. Det är roligt med nya intryck och nya människor och det är verkligen något helt annat än det jag är van vid. Jag skulle inte vilja vara hemma heller för den situationen vill jag aldrig mer hamna i. Men så är man ju dum nog att fortsätta fastna där i tanken om hur allt skulle vara om man var hemma. Ja helt ärligt, allt är inte som det skulle vara här, det är bra och i vissa fall bättre, men inte alls så som jag hade förberett mig på att det skulle vara.

Så mycket nya intryck på kort tid gör att man blir trött, dessutom; med ett jobb, skola och en del fiestas så blir man tröttare. Man sover inte ordentligt, äter inte ordentligt. Och då blir det lätt lite fel. Man hänger inte med direkt. Jag är säker på att efter september har gått och jag börjat fatta att jag är i ett annat land så kommer det kännas bättre. Just nu ska allt bara vara så nytt och fashinerande att man är i gråzonen mellan semester och vardag.

Detta var mina tankar idag... kanske inte så roligt att läsa och mest för min egen skull kanske. Men när man sitter här med sitt knäckebröd med kaviar och kollar på bilder av ett höstfärgat Sverige och själv bor i en grå, smutsig, överbefolkad turiststad så börjar man faktiskt fundera.


Hemma, vart ligger det nånstans, och vad är hem för mig?



Tänk på något annat för en stund nu!

Så var det slut på festen

Så är La mercè slut och vardagen ska man återgå till. Jag tycker det är aningen tråkigt jag men jag behöver ju inte vänta sålänge direkt. Redan den 12e okotber är jag ledig från skolan igen då minsann det är Spaniens nationaldag. Den firas inte lika mycket som Kataloniens nationaldag med i vilketfall.. jag är ledig.



Jag har varit och sett på fyrverkeriavslutningen på plaza Espanya nu och shit asså, riktigt imponerad. Det kanske finns ett youtubeklipp eller nåt för ni som läser borde verkligen ta och se det. En halvtimme av sprakande fyrverkerier, sprudlade fontäner och rytmisk musik. Riktigt trevligt men sjukt mycket folk. Kul med folkfest!



Nu ska jag ta och sova lite, imorgon är ju som sagt upp tidigt igen, och återigen en tolvtimmarsdag! Jippiejajjaj. Men jag klagar iför mycket egentligen, för riktigt så farligt är det inte. Fast det klart, jag är i Spanien, pluggar spanska men pratar konstant svenska 6 timmar om dagen... kankse inte världens mest konstruktiva studiesituation?

"Turist" ändå

Men visst hade jag tid, tack vara att jag slutade jobbet tidigare, att gå och vara turistig. Jag valde att dra upp till Parc Güell som ligger ungefär en kilometer från min metrostation och jag knallade iväg, långa backar och helt fel skor men det var verkligen värt mödan måste jag säga! En lugn skön stund i en lugn skön park. Vad mer kan man begära av en onsdag som denna? Jo lite bättre väder!

   
Ingången till Parken och trappan som möter en
   
Salamandern och stensalen

 
   

En litet trött Magnus

och ikväll så ska jag se fyrverkerier och avslutet på fiestan!

.

Jag vaknade försent för att kunna turista mig, så istället blev det en skön sovmorgon och snart bär det iväg till det otroligt fantastiska jobbet som jag jobbar på. Det är verkligen ett givande arbete och jag skriver inte alls detta med en gnutta sarkasm. Jag ska genomlida min provanställning sen skiter jag i detta. Paquita pratade om att hon känner någon som är chef på ett café, jag kan alltid smöra in mig något.

Idag är det då äntligen lite bättre väder än de senaste dagarna vilket jag välkommnar som tusan, det är inte roligt när det regnar och man blir så lack* på allting liksom. men nu har solen tittar fram igen och man ler lite extra. Och jag hade tatt tillvara på varje minut om det inte hade vart så att jag jobbar hela jädra dagarna. Men det är väl såhär det är att vara vuxen antar jag?

Vad är det mer som händer då? nae, inte så mycket direkt... jag kommer in i vardagen och hittar riktigt bra i Barcelona nu. Kan lokalisera mig ordentligt och språket, ja när jag tjuvlyssnar på folk i tunnelbanan börjar jag fatta vad de säger, men för min studiesituation är det inte så jädra konstruktivt att umgås och jobba med svenskar större delen av dygnet. Spanskan blir inte i centrum då och det är något som jag vill att den ska.

Dags att laga mat! Pasta med lite svamp och paprikasås!
skirver mer när jag kommer hem...

*Lack - ett uttryck som Magnus har börjat använda för att han umgås med stockholmare

Fiesta del mercé

Stor fest i Barca och Magnus ska med! Men jobbet kommer ivägen såklart, men imorgon så jag ledig från skolan och därför storsatsar jag ikväll och ska ut. Så hopp in i duschen och sedan ner och möta resten på Catalunya. Imorgon kommer jag leka turist lite innan jobbet börjar så då får ni vara beredda på lite kort.

Annars händer det inte så mycket, mamma tror att jag längtar hem och till viss del har hon väl rätt, men mer om det senare. Nu måste jag komma in i humör för fiesta! Olé hombres!

dödödödöd

jag börjar bli så trött....
och hungrig!
Det regnar ute
Och jag har rast och ogillar mitt jobb!
men nu  ska vi tänka positivt
(hjälp mig)

En dag på jobbet...

En dag på jobbet kan vara på lite olika sätt, men i fredags såg den ut såhär!

   
   

Razzmataz och energiladdning

Det har hänt ganska mycket de senaste dagarna måste jag erkänna. I fredags, efter att ha jobbat en 12 timmarsdag så var jag lite för trött för att orka gå ut, trodde jag... men Luke fick med mig ner till Universitat för att gå på barer med skolan. Vilket med skolan betydde att man skulle dra direkt till Shoko... men mer om det sen

Först såg vi på film i skolan, Hitta Nemo, och jag har hittat världens bästa choklad. 300 gram av Tropolate. Vit, ljus och mörkchoklad tillsammans. Som kinderägg liksom och det var sjukt gott och till en bra och otroligt rolig film så blev inte skolan denna fredag så tråkig som det kan vara ibland. Efter skolan så blev det såklart jobb på Multipartner och Hej jag heter Magnus och ringer från Com hem, det är ju så att du har bredband hemma idag och vet du om att vi erbjuder tjänster för telefoni och digitaltv också (sen kan man andas) Jobbet var så tråkigt i fredags dock, ny kampanj och ingen information om vad den handlade medförde att kameran åkte fram och vi bara slappade tills tiden gick och man äntligen kunde åka hem.

Så kom man hem och drog ut med Luke till Shoko, som var stället om man är 30 och går på after work så efter mycket noga övervägade drog vi vidare till razzmataz. Och razzmataz är nog den bästa klubben jag har vart på! Helt ärligt så har jag inte haft så roligt på väldigt länge. Dessutom, som pricken över iet så spelade ju Lykke Li där och jag och Luke, tillsammans med halva barcelonas utbud av svenskar stod och dansade och sjöng med. EXTAS så enkelt var det. Och min tanke på att komma hem vid 3 som senast den krusades och hem kom jag vid klockan 6.

Men, vad jag är förbannad på denna staden ibland. Igår då när vi skulle gå hem så kom vi till metron och lite folk, dels så erbjuder dem en hash och kokain helt öppet och det gör mig så jävla förbannad, men sen när de ska försöka ta min plånbok så tände jag till. STOP IT och hårt tag om mina tillhörigheter och tack och lov så drog de sig undan och jag hade både telefon, pengar och bankomatkort i välbehåll.

Lördagen har tillägnads massa slapp och ta igensig tid, jag har dessutom handlat en massa saker för imorgon så ska jag faktiskt ta och baka! Vi ska ha pluggfika här hemma :-)

Piercingarna funkar och läppen är lite svullen, ganska mycket faktiskt, men det ordnar sig säkerligen. Jag ska köpa lisetrine nu imorgon för att skölja munnen ordentligt. Men livet leker ganska mycket nu.Bilder till detta inlägg lägger jag in imorgon, nu ska jag fortsätta kolla Doobido och sedan blir det sömn!

Om ni har vägarna förbi Barcelona i veckan så är det Fiesta del Mercé i stan och det är en riktig sjuhelsikes fest överallt - dessutom är den gratis

leva livet

Skola, Piercing, Jobbet... inte så mycket att säga om dagen direkt. Men jag måste verkligen sluta vara så impulsiv! Jobbet gick bättre än väntat och idag fick jag min låda med en massa nödvändiga saker. Som svensk damtidning, roligt skämt morsan :-)

Jag fick också svenskt godis och svenskt kaffe så tillsammans med polarbrödet och kaviaren känns det nästan som hemma. Jag saknar folket dock. Jennie framförallt, livet var lite roligare när du var med. Fast jag saknar resten också, vissa ritkigt mycket och vissa riktigt lite. Man får väl gilla läget och vad är det att inte gilla här liksom?

Idag pratatade jag med en kille från Karlstad, han pluggade på universitet och vi hade en riktigt bra pratstund. Informativ och intresseväckande. Jag kommer defentivt plugga där, inte nu eller ens imorgon och kanske inte ens om ett år, men någongång i framtiden så ska jag sitta där och läsa Polkand och leva livet!



ajajaj


Att leva livet, det är en sak, men att ha pengar till det...
- det är en annan

Jag kollade nyss mitt saldo och man har bara 7 000 att tillgodose sig med de kommande veckorna. Och om jag ska säga upp mig där jag jobbar nu är det dags att börja spara. Dessutom kollade jag upp priser för att flyga hem i december och de billigaste tur och returbiljetterna kostade runt 1500. Inte alls dyrt egentligen, speciellt inte när det är för jultider, men vi ser vad som händer med jobbet för jag behöver bli mer ekonomisk än vad jag är nu.

Dags att snacka spanska igen!

Förresten, jag sov flera timmar i natt och det var hur skönt som helst, dock drömde jag en massa sjuka drömmar.
Och ja, jag ska hämta boxen med mina nödvändiga saker idag pappa, var lite lugn

swedish style

orkar verkligen inte med tempot jag håller på med just nu. Det märks på hela mig att jag börjar gå på den lilla extra energin som jag sparat undan. jag klagar verkligen hela tiden och är småirriterad och sur på allt. Idag var jag påväg att skälla ut busschauffören för att han bromsade liksom. Dessutom är jag trött och hängig vilket inte är det bästa om man ska vara på topp 12 timmarsdagarna (+utgången efteråt) Njaae... något måste bort!

Så enkelt är det då inte, att bara prioritera bort något från mitt så kompletta liv. Jobbet generar pengar, det är okej tider och ett så jädra skönt gäng och utgången skapar kontakter och umgänge. Hmmm... Kan man inte kombinera båda? Jo, därför sökte jag jobb på en irish pub vid ramblan. Jag ska lämna in mitt CV imorgon, så fort jag har översatt det. Det betyder ju att jag kommer att ha både tid på dagarna att göra det jag vill och kan samtididgt som jag kan vara ute och ha roligt samtidigt som jag får en inkomst varje månadsslut. Vi får se hur det går med det helt enkelt. Dock vill man inte mista det skitbra umgänge som finns på multipartner, trots skitigt arbete och idioter till kunder.

Idag var jag på IKEA! Äntligen, det var Magnus tanke när han strosade runt på det mest fantastiska ställe som finns. För där finns allt som gör min dag bra. Billiga saker och billigt fika. Men, med detta med jobbosäkerheten just nu så var det så att jag inte köpte upp halva affären. Jag köpte bara en klocka och två mattor. Det för att göra rummet lite mer mitt. Jag köpte också en form att göra lasagne i som jag ska provköra idag. Nu när jag har lite tid till det, eller ja det har jag inte

Jag glömde berätta att jag har stillat min hemlängtan genom att köpa på mig knäckebröd, kaviar, lingonsylt och tunnbröd. Dessutom kommer min lilla låda imorgon som innehåller allt möjligt som ska göra min vardag lite lättare. Tack morsan!

Om jag ska gå ut som det är planerat ska jag ta och sova istället för att sitta här. ta några timmars siesta och vara glad och pigg inatt, men såklart... då är jag ett UFO imorgon. Njaee man lever bara en gång! 

Life is wonderfull darling!

jahapp

första dagen som jag försov mig då. Memorynote till mig: Lägg dig i tid!
Hoppas att dagen blir bra annars, men varför skulle det inte det? Jag är i Spanien, det är fint väder och livet är otroligt underbart! Idag måste jag köpa lite mat igen, så jag har något gott att käka ikväll och resten av veckan. Någon som har ett bra förslag?
Adíos

Life is good

Sitter och har rast från mitt jobb på multipartner
det gick bättre idag än i fredags. Vilket jag är glad över och jag har en kvar till provision och jag behöver verkligen ha lite extra cash idag. Gjorde slut på lite för mycket i helgen kan man väl säga.

Igår så skulle jag och Helena till IKEA men det var stängt. Så vi åkte ut helt i onödan, men det var trevligt. Dagen har vart helt okej i andra fall också. Jag är glad att jag är kvar i detta lilla land och allt börjar gå bättre.

Nu är det någon som andas i min telefonlur. Känns helt sjukt! Och jag fattar inte vad som är problemet.

Eftersom att folk har efterlyst lite bilder så kommer en glad Magnus nedanför!

jag lever ett annat liv


nu är det lördag och två veckor sedan jag flyttade. Det har vart två ritkigt bra veckor med ganska många omställningar som man nu är rätt van vid och jag tänkte att jag skulle skriva ner lite av det som blivit vana för mig idag.


  • MATEN
Jag är numera vegetarian. Men bara för två veckor till rent. Igår gjorde jag mina första "falaflar" och de blev supergoda. Dock lite torra, men det är det alltid. Men saken är ju den att varken tofu eller qourn går att uppbringa vilket gör hela vegetarianprocessen aningens svårare. Dessutom finns det inte gräddfil eller något i den stilen så jag kan inte göra någon sås. Men det funkar. Jag äter och nöjer mig med det.
  • FESTANDET
Man går ut mycket och jag var inte sen att hänga på. dock blir det inte lika pang-på som i Sverige där alla ska supa sig fulla innan de dansar några timmar för att sedan spy i en buske på vägen hem. Man går ut mycket, men det är mer utspritt över kvällen och natten. Mycket barrundor där både colan och ölen är billig. Negativt är ju helt klart att drogmarknaden är såpass utbredd och accepterad som den är. Jag vill inte ha hashis eller coke och tänker inte ta dte och blir obekväm när folk prackar på mig sådant. Nej det är vad jag är allergisk mot  och då blir jag folkilsken.
  • KULTUREN
Siesta, Flamenco, Paella; you name it. Jag har omfamnat det spanska sättet att leva. Och jag trivs otroligt. Det är en riktig omställning från det kalla sverige, och att lätt sitta brevid någon på tunnelbanan är något som faktiskt tog lite tid. Men det är ett tempo som jag klarar av och som jag gillar. Det är inga problem att gå upp vid 8 och gå i skolan, jobba och sedan dra ut så man får 6 timmars sömn. Det är verkligen något man klarar. Fast det klart inte hela tiden. Men schletmagnus har inte dykt upp än.
  • KLIMATET
Att komma från Sverige där det är 8 grader till Spanien där det är 28 så blev det en ritkig omställning.En fantastisk omställning vilket gjorde hela mitt jag gladare och roligare. Solen ger så mycket mer energi och jag slipper både jacka, mössa och vantar ett bra tag.

Idag är en bra dag, med sol och fotboll på agendan. Ska också ringa och se när min låda kan tänkas komma ner till Barcelona på torsdag. Behöver ha lite saker och kan knappt bärga mig tills jag får dem. Livet kommer bli lite enklare då, så mycket kan jag säga. Annars så tänker jag slappa lite mer idag och sedan ikväll göra mina Tortillas. Imorgon så ska jag lösa detta med mat ytterligare då jag ska testa på att göra min egna vegetariska lasagne, med ostsås och allt. Jag hade tänkt att göra den idag men Caprabo är stängd på söndagar. Dags att ta tag i dagen då!

Lets get high

För att under natten ha regnat och åskat så är jag otroligt pigg och otroligt redo för dagen. Nog första gången jag riktigt känner så. Idag är det fredag och det ska bli en bra dag, det känner jag på mig. Dock så är det sjukt kallt och tråkigt väder men med ett leende på läpparna får man världen att bli soligare oavsett vad det är för väder.
Vi får se vad som händer senare under dagen, puss puss

not bad

Jobbet gick bra: jag kommer gilla det
första dagen och jag fick provision.
 Nu kan det bara gå uppåt för mig!

Annars så är jag så sjukt trött och om jag ska orka med imorgon och helgens strapatser så ska jag ta den sömn jag kan. Sedan så Jennie, nu sitter du uppe på min vägg så när jag vaknar så ser jag dig och läser ditt brev. Det gör mig glad att veta att det finns vänner som du. Men min brevvägg känns fattig så skriv, mina vänner, skriv!

Paquita berättade att det finns en terass på mitt hustak!
Nu lever jag verkligen som en kung.


Besos

The way you're making me feel

Vi kan väl säga såhär, redan från början, att partylivet här i Barcelona är snäppet till fantastiskt. Oavsett vilken dag du går ut på eller med vilka och till vilken bar/klubb så kommer du ha fantastiskt roligt. Och igår hade jag kul som tusan. Eller igår och igår, jag kom hem imorses. Det blev en otroligt lång dag igår och jag ångrar att jag inte gick och tog min siesta som jag skulle.

 

Skolan gick som vanligt bra och direkt efter skyndade jag mig till jobbet. Jag är fortfarande aningen skeptisk till att jobba som säljare, men det kommer man säkert över när man är inne i det. Oh vi verkar bli ett jävla skönt gäng som ska jobba på multipartner. Det är ju det som känns bäst med jobbet, att utöka ett kontaktnät med fantastiska människor. Sen var det att vara hemma nån timme, duscha och sedan dra iväg ut vid 11. På flamingos träffade vi Helena och även Ilona och Miranda från skolan, vilket var kul. De var lite roligare människor utanför skolan än vad de är vis skolbänken, men så är väl alla kanske. Sedan så kom Luke, en kille från UK och hängde på. Det är skönt när det finns enkla människor omkring en, störtsköna människor som man kommer hänga med fler gånger.

 

Men jag vaknade nyss och ska snart dra mig iväg, hinna äta och duscha innan jag sätter mig på metron. och jag måste hitta mitt metrokort, det var försvunnet igår och jag använde det ju inte då jag plankade hela dan. Men idag behöver jag det, eler det är bra att ha med det i vilket fall.

 

Idag är det Kataloniens Nationaldag, och vi är lediga från skolan. Snart är det helg och då ska jag till IKEA! Jag vill leka svensk en stund. När man tänker på det så är det mycket från Sverige som jag saknar. Riktigt kaffe, fika, grovt bröd, kaviar, mjukost, gräddfil, knäckebröd you name it. Här har de ljust bröd och sockrar allt, inte gott i längden alls. Så skatta er lyckliga.

 

Dags att börja dagen
adíos


Påminnelse

Magnus Heimdahl
C/o Paquita Garcia
La Granja, 1, 3°2a
08024 Barcelona
ESPAÑA

Här är min adress, glöm inte att skicka brev, vykort eller räkningar :-)
lite kontakt med omvärlden är aldrig fel

Idag blev jag en invandrare!

Idag blev jag en invandrare! idag så är jag inte längre en svensk som är på besök eller går i skolan. Nu är jag helt officellt en spansk imigrant! Hur blev jag det då? Jo det ska jag tala om för er!

Idag så skaffade jag (och många med mig) ett N.I.E nummer vilket ger mig rätten enligt spansk lag att jobba under spanska regler och förutsättningar. Det vill säga att jag slåss om samma arbetsmarknad som spanjorer, har rätt till A kassa, förmåner med mera med mera. Dessutom så införskaffades idag också en Seguiridad Social som är som försäkringskassan i Sverige, det vill säga jag har rätt till sjukpenning, pappaledighet med mera med mera.

Jag är alltså då en invandrare! och kan stanna i Spanien hur länge jag vill. Ni vet en dåndär som bara lever på skatter, vägrar prata landets språk och anamma landets kultur? en såndär som söker sig till sin homogena grupp och sluter sig till den. ja jan björklund hur ska du lösa det här?

Men deras byrokrati i detta land!!! Papper överallt som ska skrivas på och skrivas under och självfallet var det fel någonstans, kö någonstans, och konstiga frågor. Vad min mamma och pappa heter och vilken civilstatus jag har. Som att det är av vikt när jag söker jobb eller blir sjuk? Dessutom så var jag tvungen av rena formaliska skäl att skriva var jag bor. Visst, det gjorde jag, då jag bor där jag bor, men det fick jag inte uppenbarligen för Paquita återigen. Men som jag sa jag bor faktiskt här och det går att ändra när den dagen kommer. Vet inte vad det var för fel egentligen...

Något mer spanskt som jag skaffat idag? Ja, ett spanskt bankkonto som jag fixade enbart på spanska! Och snart ska jag köpa en ny mobil och telefonkort. Nu saknas bara sombreron!

Ja men GRATTIS

jag är ju så ofantligt korkad att det inte är sant
eller snarare oteknisk och lättfrusterad när saker inte går som jag vill

Vad har hänt nu då? Jo det ska jag tala om för er kära läsare... jag har lyckats frysa telefonen! Jag fick äntligen mitt nya kontantkort idag och skulle byta direkt, och det kom upp en ruta med enter PIN och jag gjorde som jag blev tillsagd. (inte så konstigt eller svårt) men sen kom det upp en ruta till. Enter Network key och jag blev helt ställd. Ja ni alla där ute som är tekniska ni kan skratta åt mig nu, för jag försökte med min PUK kod, med telefonens vanliga koder, mitt telefonnummer och sen skulle jag testa en sista gång för det fanns inte en skymt av någon network key kod och poff, telefonen var låst. Och hur tusan låser jag upp telefonen? I ett land där ingen förstår varken engelska eller mitt problem?

Jag har mailat samsungs support för att se om de kan hjälpa mig, om inte de kan det, ja då får jag väl bita i det sura äpplet och köpa mig en ny mobil här nere. Men alla nummer är kvar på den låsta mobilen och jag kan inte vänta tills jag kommer till Sverige och ska låsa upp den. Om jag ens kan det, vilket är den stora frågan. Men jag väntar på svar från support ikväll, sen imorgon så får jag ta och köpa mig en ny telefon och kontantkort. Där jag kan fråga en person i en disk om hur man gör och vad som händer med telefonen. Det finns rätt billiga telefoner med kontantkort... och jag behöver ingen superdupermobil.

Men visst är jag smart? Ja, teknikkillen Magnus har lämnat salongen för längesedan. Och en annan sak, jag la i mitt gamla simkort också och helt plötsligt så fungerade det, som det inte gjort på hela veckan. Så jag hann ringa mamma innan det la av det med och jag skulle testa med en ny kod. IdiotMagnus. Jag blir så arg på migsjälv. Eller jag kommer förmodligen skratta åt det snart, men just nu skäms jag bara över migsjälv.

Behöver ditt nummer

Jag fick låna en väckarklocka (despertador) av Paquita! Hon är bra gullig den tanten, och livet blev genast mcyket enklare att leva. Jag tror detta med telefonen är ganska enkelt att lösa egentligen. Det är bara det att jag får andas lite och fokusera. Inte vara så irrationell hela tiden, ge det lite andrum så löser det sig. Jag börjar anamma mañanakulturen mamma!

Jag började jobbet idag. Det var trevligt och jag tror vi blir ett jädra gott gäng som kommer jobba på Multipartner och för Comhem i höst. Jag är väl inte riktigt pepp på att bli telefonförsäljare och har själv lite allergi mot detta, men va fan det är ett jobb och jag tror att det kommer bli riktigt roligt. Det enda är att jag kommer att missa skolan imorgon med, that's a bummer, men jag får försöka få tag i Helena eller Ida och fråga om läxan och vad vi gick igenom.

Imorgon ska vi mötas 07:50 utanför Barceloneta och jag ska väl sova lite tidigare ikväll med andra ord. Det var kallt inatt och jag var tvungen att stänga dörren till balkongen tillochmed. Och jag har drömt lite konstigt inatt och vaknat flera gånger. Ingen bra natt alls. Tror det har att göra med att jag inte äter ordentligt. Jag glömmer helt enkelt av att äta då det är för varmt att laga mat.

Men jag är glad ändå, för livet är faktiskt underbart och mamma ska skicka ner en perkulator!!!!
"Café de Suecía por favor!" eller "primera, cogemos café"

conclusions

Hur jag kan göra bloggen roligare? Den handlar faktiskt om det lilla liv jag lever och enligt mig och de som umgås med mig (i detta fallet har jag frågat jennie) så är jag ganska rolig. Det borde synas i bloggen också, för just nu så är det bara massa onödigt fakta. intresseakuten var lite roligare än denna. Så det krävs att jag gör den lite roligare då!

Ska jag berätta vad som hände idag? Det gör jag i vilket fall. Jag hittade till lägenheten utan att behöva fråga efter vägen. Det vill säga; mitt lokalsinne börjar arta sig. Och visst tänker ni, "du har gått en och samma väg hela veckan, det är inte så svårt och snart kan du göra det i sömnen" Men nej sörrni, min Metrolinje gick inte, så jag tänkte att nej men jag tar bussen. (hamnade på en busshållplats  precis vid Casa Batllo)  Jag skulle ta buss nummer 24 för att komma till Carrer de la Granja men så kom buss 16 som stannar vid Plaza Molina, vilket är nära mig. Jag gick på den bussen för att spara tid och utan en tanke på att jag faktiskt inte varit varken vid Plaza Molina eller åkt med buss innan, men det gick bra. Tills jag skulle veta vart jag skulle gå av och självfallet när bussen stannade och jag inte visste vart vi var så tänkte jag att smartast är att när du åker förbi hållplatsen se vilken du är på och självfallet var det just Plaza Molina. Detta betydde att jag fick gå av en hållplats längre bort och börja promenera hemåt. Och här, här kommer det finurliga! Jag gick åt rätt håll för helt plötsligt låg ABC College mitt framför mig och jag gick den normala vägen hem.

Gaudis första hus ligger precis på vägen där jag går till skolan. Det är ett riktigt snyggt hus som folk fortfarande bor i och som jag gärna skulle vilja bo i också. Annars har det inte hänt så mycket idag... jag har legat vid stranden återigen för det är sista gången denna veckan som jag kan få tillbringa några timmar på en sandstrand då jag börjar jobba imorgon. Klockan 12 börjar jag (fast det är bara imorgon) och då är problemet att skolan slutar 12:30. Då är det tur att man har sköna klasskamrater som har lovat att anteckna åt mig :-)

Dags för sängen!

Memory note to MAMMA

Att skicka ner till lilla Magnus
  • Elvisp
  • Potatisskalare
  • Kludd (sånt där blått)
  • USB-sladd
  • Kläder
  • LÖSGODIS
  • Annat nyttigt som jag kommer på senare
Ja just det ja! KAFFE (gevalia mellanrost) och en perkulator

feel the beat from the tamburine

always and forever, men inte idag. Nejnejnej, jag är trött som ett såll och nu har min hemlängtan kommit. Och den kom rejält förut. Jag pratade med morfar och det kändes bra, men sen pratade jag med mamma lite senare och när jag la på luren kändes det jätte tomt. Och när inte det rum som jag har nu ritktigt känns som hemma så blev det bara fel. Jag saknar inte Sverige eller Vargön, bara familjen och vännerna.

Jag tror mycket har med att jag inte ätit ordentligt på ett par dagar. Att jag varken vill eller orkar göra mat till en person, det är inte roligt att äta själv. Mat är en social grej liksom. Så då sitter jag här med min chipsburk, ett glas coca cola och musiken i hörlurarna. Nej jag får börja äta ordentligt och sluta tjura. Livet pågår med eller utan mig och jag vill inte missa tåget liksom.


    
Imorgon så har jag tänkt att gå i kyrkan. Har jag berättat att det finns ett nunnekloster på gatan där jag bor? Tittar upp namnet imorgon vilken ordern det  kan tänkas vara. Jag ska fråga Paquita idag om det finns en kyrka i närheten, eller snarare vilken kyrka som är närmast. Sedan så ska söndagen tillägnas slapphet återigen, ska ringa ida och de svenska gänget som bor på studenthemmet och kolla om de ska till stranden. Söndagar är allt stängt på ändå. Så då får man göra något roligt istället. Någon helg så ska vi till Madrid iaf.

Dags att laga mat nu

våga drömma

Jag vaknade av att min dörr till rummet hade blåst upp av vinden. Men det gjorde inte så mycket, det är en fin dag och den är perfekt för att spendera sin första helg som spanjor med att ligga och lata sig på stranden med klasskamrater. Och jag har inte energin till att göra något annat idag heller. Det blev lite sent igår.

Jag åkte ner till Flamingos vid 12 tiden där jag skulle träffa Helena och hennes kompisar vilket jag också gjorde och vi hade det väldans trevligt där en stund. Jag måste haft det ritkigt trevligt för mitt i allting så sitter jag vid ett bord och snackar med svenskar som jobbar på transcom (också ett telemarketing företag) och det finns inte en skymt av Helena eller de andra, vilket var lite frustrerande eftersom att jag inte hittar. Men jag hängde inte läpp för det, utan jag följde med de andra till en annan bar/dansställe och hade skitkul. Var hemma vid halv sju, då tyckte jag att det hade räckt för min festdebut här.

Nu ska jag äta frukost, ta och duscha, packa saker till stranden och ringa mamma på vägen
Adíos

Horarios

a las 08:00:  me levanto
a las 08:15: me ducho
a las 08:30: desayuno
a las 08:45: salgo a la casa
a las 09:00: empiezo los clases de espanol
a las 12:45: vulevo a mi casa

Så har mina dagar sett ut denna veckan. Eftermiddagarna har varit helt lediga och lite tråkiga. Jag har spenderat dagarna på stranden, och gjort mina läxor. Sedan har jag ju gått ut på kvällarna lite sådär. Igår exempelvis var jag och min klasskamrat och sedemera partykamrat på Flamingos och drack drinkar, men jag kom hem rätt tidigt, sådär vid halv två.

Men nu ser ni, nu så är det helt annorlunda. Från och med måndag nästa vecka så kommer mina eftermiddagar vara upptagna. med vad kan ni undra? Jo faktiskt så ska Magnus börja jobba! Jajjemen. Idag var han på arbetsintervju för Multipartner, ett telemarketingföretag, och fick jobbet. Okej, nu är det kanske inte så jättesvårt att få jobb som telefonförsäljare, och det kanske inte är världens roligaste jobb heller. Men det gör ingenting, för jag har ett jobb och det generar pengar och det gör mig glad. (den spanska skatten ligger på 8 %)

Dessutom, om jag ska vara ärlig så hjälper det mig med mina chanser att hitta en egen lägenhet/rum så småningom. eftersom att det snart är höst kommer man inte kunna ligga på stranden ändå och sedan så är ju alla helger fria. Ska bara ta ledigt över jul så det är avklarat.

Idag har det annars inte hänt så mycket. Jag spenderade eftermiddagen på stranden igen, men det var inte så varmt idag. Det var riktigt kyligt om jag ska vara ärlig. Eller så gjorde molnen ganska så mycket av det, för det är faktiskt 28 grader just nu i skrivandets stund.

Nej, jag ska ut ikväll, och festa som spanjorer gör. vilket betyder att jag ska ta två timmars siesta och sen blir det iväg med tunnelbanan till Flamingos innan kvällen börjar på riktigt. 

Tack för brevet Jennie :-) Men du ger mig en massa hemlängtan

inte särskilt bra

idag blir allt fel... eller inte allt men mycket
Paquita tycker jag inte städar bra, men det blir bättre på den fronten. Jag är lite lat av mig, men jag vill inte laga mat, finstäda och sen äta maten. Diska och städa tycker jag att jag kan göra efter, när jag är mätt och glad.

Sedan var det detta med mitt simkort till mobilen. Ja du, det sket sig totalt. Jag hade beställt via internet och skrev Carrer de La Granja på beställningen, men glömde att ta med Paquita Garcia. Men hur lätt är det när Yoigos hemsida är enbart på spanska? Men jag lyckades förstå att de ville ha ett telefonnummer och eftersom att jag bor här så skrev jag Paquitas nummer. Ganska så logiskt och felfritt, men såklart att det var tvunget att bli fel någonstans.

Eftersom att jag inte officiellt bor här, eller finns med i något adressregister, så kunde de inte skicka det hit. Så de började ringa till Paquita och fråga efter mig. Detta funkade inte såklart då tanten är virig, och när hon frågade mig om vad det var med Yoigo, enbart på spanska så blev det en jädra blackout för mig. Jag försökte så gott jag kunde att förklara att mitt kort är svenskt och fungerar inte i spanien, att jag beställde ett nytt via internet ett och att de skulle skicka det hit. Det gick inte fram så jag, i ren panik, klickade fram hemsidan och visade vad jag beställt. Sedan min ordensbekräftelse och då äntligen gick det fram.

Nu kommer telefonkortet på måndag och då ska jag ringa min mamma! Så jag får lite sympati. Men det känns verkligen att min spanska måste bli bättre. Jag förstår vad de säger men jag måste kunna prata mer. Jag har vart här i vadå fyra dagar så jag är inte världsbäst men det kommer. Men så som jag gör nu, det fungerar inte.

Men på måndag har jag iaf ett nytt telefonkort, och den här historian kanske jag och paquita kommer skratta åt i höstmörkret och när både min spanska och hennes engelska är bättre och när vi lärt känna varandra lite mer.

Estoy cocinando

Hoy es jueves, idag är det torsdag. Snart har jag gått en vecka i skolan. En vecka från sverige och 31 kvar... ojsan ojsan. Konstigt det känns att inte åka hem, att det inte är en semester. Samtidigt börjar jag nu äntligen komma in i det hela. Spanska språket börjar förstås och även så den spanska kulturen.

Siestan har väl inte riktigt infunnit sig men den kommer och jag kan inte heller använda gasspisen fullt ut. Men jag lagar mat ändå. Mat är viktigt. Dessutom tror jag att det här med att äta nyttigt börjar visa sig på magen, den börjar återfå den formen den hade i början av sommaren och det är bra.

Börjar även att bli mer bekväm med situationen för övrigt och försöker öppna upp mig lite och socialisera mig med dels klasskamrater som la gente. Idag exempelvis så var det en fika som gällde efter skolan och det var mycket trevligt. Ska ut igen ikväll så det blir skoj.

Man går ut ganska ofta här i Spanien, vilket inte är så konstigt när man väl tänker på det. För det är så avslappnat, inte alls som i Sverige där alla ska ut på lipz eller GGs varje torsdag, supa skallen av sig och vara sleten varje fredag. Här är det mer ett glas vin, en cerveza och lite chill som gäller. Sedan finns det klubbar här med såklart! Men de öppnar inte förrän två, tre vanligtvis och de flesta går inte ut och sätter sig på någon bar förrän vid 11. Vilket gör det hela inte lika intensivt som i Sverige. Ikväll ska vi dock ut lite tidigare, skola imorgon och läxor att göra. Sedan är det helg.

Paquita säger att det kommer bli riktigt bra väder imorgon men att det ska regna på söndag. Ta tillvara på solen vill säga, bli brun och göra folket där i norden avundsjuka. Hur mycket regnar det egentligen? :-)

Jag tänkte såhär

De kan ha alla möjliga sorters viner och spritprodukter, bacardi, baileys, crema catalan, cider, öl, you name it i vanliga supermercados. Men att ha en ekologisk eller vegetariansk avdelning det är omöjligt. Vad är detta för konstigt land egentligen, finns det inte vegetarianer och efterfrågas inte mer hälsosamma och miljövänligare produkter av spanjorer? Uppenbarligen inte, men sprit, det finns det gott om!

Jag började ju för några dagar sedan det vegtariska livet och hittils så har det gått helt okej. Jag är fortfarande lite rädd för den spanska kötthanteringen så jag föredrog att vara vegetarian tills jag är säker på vad som är kött och vad som inte är restprodukter, dessutom så har Köttfri september startat igång och jag är väldans aktiv jag. Idag exempelvis så har jag käkat pasta och en sås gjord på majs, champinjoner och ärtor. Till frukost åt jag rostad pan med ost, tomat och groddar. Det är ju faktiskt mer hälsosamt och jag behöver ju variera min kost lite kanske.

Nog snackat om mat!

idag så är det lite sämre väder än igår då det var 31 grader, idag kankse det är 27 och lite molnigt. Men det hindrar inte mig att dra ner till stranden ändå. Ska bara vila en halvtimme och så, innan jag drar iväg och gottar mig lite. Idag i skolan så gick vi igenom sådant som jag redan kan men repetition är a oh o. Och jag fick lite tips om var man kan hitta lägenheter och vad man ska skriva i sin ansökan, det är roligt tycker jag. För december närmar sig!

Okej, morsan kommer mörda mig. Eller om inte paquita gör det först. Jag lagade mat och ville ju äta maten innan jag diskade, men så kom paquita hem och mumlade något om disastre. så nästa gång jag lagar mat måste jag städa först innan jag äter. Mamma har inte lärt mig hur man ska göra, det brukar jag säga när paquita skäller på mig.

Jag måste köpa nya skor också, mina sandaler börjar gå sönder! Nej, nu ska jag fortsätta med livet, skriver mer sedan, ha det bra så länge och sakna mig inte för mycket!

helados

que quiero comer?

Sitter och svettas och dricker min fanta citron i den otroligt ljuva spanska atmosfären. Jag var på stranden idag igen, eftersom att jag tänkte såhär;  då jag ska befinna mig i staden ända till april och värmen försvinner i oktober så tänker jag ta tillvara på alla de soltimmar som jag kan och orkar. Stan kan jag se senare...

Stranden är rätt bra för att liga rätt i stan, okej det finns ett antal stränder, men jag hänger på Barceloneta, eftersom att det är den stranden som är närmast tunnelbanestationen. Men det gör liksom inget det heller, huvudsaken är att det är sol och varmt och skönt. Imorgon är planen att jag ska ta med mig läxböckerna och sätta mig där nere med en gång, allt för att spara tid. :-)

Har beställt ett simkort idag, nummret kommer för dem som vill ha det. Nu återstår bara att fråga paquita om det är möjligt att sätta upp en namnlapp när posten kommer så de vet vart de ska lägga mitt brev. Tror inte det ska vara något problem egentligen.

Nu är bara problemet vad jag ska äta idag.. jag har inte så mycket hemma och måste gå och handla. Jag ska be mamma och pappa att skicka med lite torrvaror åt mig i vilket fall snart. Jag behöver en varierad kost och varma mackor fungerar inte i längden. Spaggeti och köttfärssås idag igen kanske? Ge mig lite förslag.

Dags att göra sina läxor då!
Hasta luego mis amigos

Ge mig en dag på stranden


 

que haces en tu tiempo libre?

Hola!

nu har jag kommit hem efter en mycket bra dag i skolan. Jag ligger på en helt okej nivå (lägre än jag låg på i skolan) men kommer sannolikt att flytta upp om ett par veckor. jag måste bara komma igång med spanskan så jag känner mi bekväm och det gör att jag känner mig mycket tillfreds just nu. Det kan bara gå uppåt här ifrån.

Och jag har ett bra schema. Jag går i skolan mellan 09:00 och 12:30(+1 timmes plugg)  varav jag har en halv timmes rast. Så det betyder att jag har gott om tid att söka jobb och vara glad. Jag har vart och handlat nu och det gick ju bra. Måste lära mig att hitta bara, för nu är det svårt. allt ser lika dant ut och jag vågar inte fråga folk om vägen.

Nu ska jag laga mat, ta en siesta och sedan ska jag åka ner till stranden.
bilder kommer senare :-)

Vädret idag: omkring 30 grader och övervägande sol.

RSS 2.0