Estoy cocinando

Hoy es jueves, idag är det torsdag. Snart har jag gått en vecka i skolan. En vecka från sverige och 31 kvar... ojsan ojsan. Konstigt det känns att inte åka hem, att det inte är en semester. Samtidigt börjar jag nu äntligen komma in i det hela. Spanska språket börjar förstås och även så den spanska kulturen.

Siestan har väl inte riktigt infunnit sig men den kommer och jag kan inte heller använda gasspisen fullt ut. Men jag lagar mat ändå. Mat är viktigt. Dessutom tror jag att det här med att äta nyttigt börjar visa sig på magen, den börjar återfå den formen den hade i början av sommaren och det är bra.

Börjar även att bli mer bekväm med situationen för övrigt och försöker öppna upp mig lite och socialisera mig med dels klasskamrater som la gente. Idag exempelvis så var det en fika som gällde efter skolan och det var mycket trevligt. Ska ut igen ikväll så det blir skoj.

Man går ut ganska ofta här i Spanien, vilket inte är så konstigt när man väl tänker på det. För det är så avslappnat, inte alls som i Sverige där alla ska ut på lipz eller GGs varje torsdag, supa skallen av sig och vara sleten varje fredag. Här är det mer ett glas vin, en cerveza och lite chill som gäller. Sedan finns det klubbar här med såklart! Men de öppnar inte förrän två, tre vanligtvis och de flesta går inte ut och sätter sig på någon bar förrän vid 11. Vilket gör det hela inte lika intensivt som i Sverige. Ikväll ska vi dock ut lite tidigare, skola imorgon och läxor att göra. Sedan är det helg.

Paquita säger att det kommer bli riktigt bra väder imorgon men att det ska regna på söndag. Ta tillvara på solen vill säga, bli brun och göra folket där i norden avundsjuka. Hur mycket regnar det egentligen? :-)

Kommentarer
Postat av: Mirsa

Jaaa du. Idag och igår har det regnat rätt mkt. Igår kväll åskade det och öste på! Men det var riktigt mysigt ändå... att sitta i uterrummet och mysa med te under täcke och bara prata av sig! Jag klagar definitivt fortfarande inte:)

2008-09-04 @ 17:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0